Meteen naar de inhoud

Regenboogfilm: Call Me By Your Name + nabespreking met Lisette Tuin

Oscar winnende verfilming van André Aciman’s roman, ingeleid en nabesproken door psychiater Lisette Tuin is psychiater 

Concordia vertoont in het kader van de Regenboogdagen de film Call Me By Your Name van Luca Guadagnino. De film, gebaseerd op een Italiaanse roman, werd bekroond met de Oscar voor het beste scenario.

Elio kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het prachtige en rustige Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen de twee.

De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader, vindt hij dit erg intrigerend. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver en hem uit te dagen. Er ontstaat een sensuele spanning tussen de twee, en het duurt niet lang tot het flirten leidt tot een eerste zoen…

Na de film zal psychiater en kandidaat-psychoanalyticus Lisette Tuin de nabespreking verzorgen. Zij is geruime tijd werkzaam in de sociale psychiatrie en werkt onder andere met adolescenten en jongvolwassenen (FACT-Jeugd). Daarnaast heeft zij een eigen praktijk voor volwassenenpsychiatrie (met name) gericht op psychoanalytische psychotherapie.  Bij de inleiding en nabespreking wordt stil gestaan bij de liefde vanuit psychoanalytisch perspectief; hoe we onszelf ontwikkelen en wat nodig is om intiem te kunnen zijn met de ander. 

ITA, 2017, 132 min, Engels & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld

Praktische informatie

Datum: maandag 10 oktober

Tijd: 19.30 uur

Locatie: Concordia, Oude Markt 15, Enschede

Bestel de kaarten hier