Mensenbieb

Laat je verrassen door een gesprek

In oktober vinden de regenboogdagen plaats in Enschede die in het teken staan van kunnen zijn wie je wilt zijn. Tijdens deze week organiseert Hieroo Twente samen met verschillende partners, waaronder de stichting Het Verschil Maakt De Stad, een “Mensenbieb” om meer bewustzijn te creëren rondom het thema inclusiviteit gericht op de LHBTIQ+-gemeenschap waarbij we ook aandacht vragen voor het maken van een inclusieve ontmoetingsplek, namelijk de Enschede Eclips. Dit Enschede Eclips is een kunstwerk ontworpen door voormalig Enschedeër en kunstenaar Edward Jansen. 

In de weken voorafgaand aan deze mensenbieb hebben wij gesproken met mensen binnen de LHBTIQ+-gemeenschap hier in Twente en Twentse jongeren buiten deze gemeenschap, over hoe zij aankijken tegen het thema inclusiviteit in deze regio.   

Maar we willen jou ook graag uitnodigen voor een gesprek!  

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen uit de LHBTIQ+-gemeenschap. Bij ons ‘leen’ je levende boeken. De boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Denk aan een transgender, homo, queer of panseksueel. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. 

Door het ‘lenen’ van hun verhaal kom je in contact met iemand die je in het “normale” leven niet snel zult tegenkomen. Dit biedt de mogelijkheid voor mensen uit de gemeenschap om hun verhaal te doen aan andere mensen die open staan om een levendig gesprek te voeren en hier een positieve bijdrage aan te leveren.   

Waar? Café Stonewall. Let op: toegang is alleen mogelijk middels een QR code in de corona check app in combinatie met geldig legitimatiebewijs.  

Wanneer? Vrijdag 8 oktober, tussen 14.00 en 16.00 uur ben je welkom om binnen te lopen en met de verschillende boeken een levendig gesprek te voeren.  

Kosten? Geen.

Aanmelden is niet meer mogelijk