Meteen naar de inhoud

Queer Art Vrijmibo

Vrijdagmiddagborrel met Queer Art als informatief hapje

In het kader van de Regenboogdagen organiseert Concordia in samenwerking met o.a. Droom Dit en dichter Regine Hilhorst een vrijmibo bij de expositie.

Met een rondleiding door de expositie een muzikaal optreden van Droom dit en queer gedichten en liederen van Regine Hilhorst op muziek van Bert van der Veen. Daarnaast zal een Marleen Hendrickx met het publiek in gesprek gaan over kunst en queer. Vragen die aan bod komen zijn: hoe maak je queerkunst? Is het nodig om dat te maken? Moet er verandering plaatsvinden in de kunstwereld? Hoe verweven andere kunstenaars queer in hun werk?

Na de vrijmibo is er een bijzondere voorstelling over intersekse personen in de theaterzaal aan de Oude Markt. Zie daarvoor: Theatervoorstelling X Y WE.

De Eindhovense singer-songwriter Sam de Laat aka Droom Dit spreekt in Nederlandse poëtische teksten over seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven.

Geïnspireerd door acts als Spinvis, Radiohead, King Krule, Joy Division en Wende, maar ook de Nederlandse literatuur van bijvoorbeeld Cees Nootenboom. Droom Dit is een solo act uitgevoerd door Sam de Laat die zijn Engelstalige alt-rockband in Brabant achterliet om in Enschede songwriting aan het conservatorium te studeren. Door zijn achtergrond in breakdance en een zogezegde repertoire aan poedelnaakte autobiografische songs, heeft Droom Dit een elektrische energie op het podium. Ervaar het gevoel van Sam die zich verliest op het podium en dans, schreeuw, zing en droom mee met Droom Dit!

Regine Hilhorst, dichter, schrijver en theatermaker in Enschede met een zogenoemde allergie voor alle te strak zittende keurslijven.

Praktische informatie

Meer informatie? zie concordia.nl

Datum: vrijdag 7 oktober

Tijd: 17:00-19.00 uur

Locatie: Kunstruimte Concordia, Langestraat 56 Enschede