Meteen naar de inhoud

Studio Sportaal: Diversiteit in de sport

Hoe maak je onbesproken zaken bespreekbaar in je vereniging, in je team?

Onder leiding van Stephan Hakkers en Casper Boom (John Blankenstein Foundation) organiseert Sportaal vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord de Studio Sportaal met het onderwerp ‘ Diversiteit in de Sport’. Dit is een Webinar en kun je kosteloos bijwonen.

Sport is voor iedereen. Wij vinden dat iedereen met plezier moet kunnen sporten, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is. Voor jong en oud, diverse etnische en sociale achtergronden, ongeacht seksuele voorkeur. Wellicht zijn sommige van deze aspecten nog niet zo van toepassing op onze leden. Wij vinden het echter zeer belangrijk dat we openstaan voor iedereen en dat iedereen zich welkom voelt. Een veilig sportklimaat waarin we met respect omgaan met verschillen. Een omgeving waarin we begrip creëren in elkaars waarden en standpunten, zodat we altijd met plezier op de sportclub/organisatie komen en blijven komen.

Hoe maak je zaken bespreekbaar die vaak onbesproken blijven. Dit kan zijn: racisme, huiselijk geweld, scheiding van ouders en homoacceptatie. Op een sportclub gaat het om winnen, gelijkwaardigheid, plezier en respect. Hoe zorg je daarvoor? Hoe praten we daarover met elkaar? Welk gedrag spreken we met elkaar af? Wil je als vereniging hier meer over weten? Meld je dan aan voor deze Studio Sportaal. Aanmelden kan hier.

Het is allemaal digitaal, na je aanmelding krijg je een hyperlink toegestuurd, inclusief bijbehorende uitleg, waarmee je toegang krijgt tot de desbetreffende Webinar.

Datum: woensdag 20 oktober

Tijd: 19.30-21.00 uur

Locatie: online

Meer informatie en aanmelden: klik hier